Tekuzem Ücretsiz Dene

2018 KPSS puanlarının eksik hesaplandığını düşünen adaylar ne yapabilir?

2018 KPSS puanlarının eksik hesaplandığını düşünen adaylar ne yapabilir?


 
ÖSYM'nin 2018 KPSS puanlarını açıklamasının ardından bazı adayların aklında puanlarının yanlış ya da eksik hesaplandığına dair soru işaretleri oluşmaya başladı. Bu düşüncede olan adayların neler yapması gerektiğiyle alakalı kılavuzda yer alan bilgileri sizlerle paylaşalım:

Sınav sonucunun incelenmesini isteyen adaylar, ÖSYM tarafından sonuçların elektronik ortamda açıklanmasından sonraki ilk 10 gün içerisinde (sonuçların açıklandığı tarihten bir gün sonra başlamak üzere) Genel Amaçlı Dilekçe örneğini kullanarak ÖSYM merkezine başvurmalıdır.
 
Sınav sorularına ilişkin itirazlar ise sınav tarihinden itibaren 3 iş günü içerisinde (sınav tarihinden bir gün sonra başlamak üzere) aynı şekilde Genel Amaçlı Dilekçe örneği kullanılarak yapılmalıdır. Yapılacak her türlü itiraz, adayın dava açabilme hakkı için geçerli 10 günlük dava açma süresini durdurmaz.
 
Adayların inceleme masrafları karşılığı, ÖSYM'nin T.C. Ziraat Bankası Ankara Kamu Girişimci Şubesi 6028011-5229 numaralı hesabına (IBAN NO: TR 390001002533060280115229) gerekli ücreti yatırdıklarını gösteren dekontunu dilekçelerine eklemeleri gerekmektedir (Sınav ücretleri bu hesaba kesinlikle yatırılmamalıdır.).  Sınav sonuçlarının incelenmesi isteği için 5 TL, her bir oturuma ait soru kitapçığı ve cevap kağıdını ÖSYM merkezinde yerinde görmek için 50 TL ücret talep edilmektedir.
 
Dilekçe ÖSYM Sınav Hizmetleri Daire Başkanlığı 06800 Bilkent/Ankara adresine ulaştırmalıdır. Süre hesabında ÖSYM Genel Evrak kaydına giriş tarihi esas alınacaktır. Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile üzerinde adayın T.C. Kimlik Numarası, adresi, evrak referans numarası vb. bilgiler yazılı olmayan, imzalanmamış ve ekinde banka dekontu bulunmayan dilekçelere işlem yapılmayacaktır.
 
Dava açmak istemeyenler, ÖSYM'ye yaptıkları itirazın sonrasında, Kamu Denetçiliği Kurumuna itiraz da bulunabilirler.
Yorumunuzu Bırakın
Tekuzem Whatsapp Hattı